انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال + کاربرد هر Order در ارز دیجیتال

دسته‌بندی: فناوری‌های ارز دیجیتال | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱۰/۱۹

انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال + کاربرد هر Order در ارز دیجیتال

بعد از ثبت نام در هر صرافی ارز دیجیتال برای خرید و فروش ارز دیجیتال باید به‌سراغ پنل ثبت سفارش بروید. صرافی‌ها را می‌توان در گروه‌های مختلفی دسته‌بندی کرد و همچنین معاملاتی که در آن‌ها پشتیبانی می‌شوند نیز متفاوت هستند. معاملات اسپات (Spot) و فیوچرز (Futures) رایج‌ترین بازارهایی هستند که در صرافی‌های ارز دیجیتال پیش روی شما قرار می‌گیرند. اگر تجربه کار کردن با صرافی‌های مختلف را داشته باشید، حتما می‌دانید که برای ثبت سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال، گزینه‌های مختلفی پیش روی شما قرار می‌گیرند. خیلی از معامله‌گران در ابتدای راه آشنایی چندانی با ماهیت هر یک از این روش‌های ثبت Order در ارز دیجیتال ندارند. در این مطلب از ارسونیکس قصد داریم به‌معرفی انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال بپردازیم. دعوت می‌کنیم حتما تا پایان این مطلب را با دقت دنبال کنید.

دسته‌بندی انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال

در بین انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال، برخی از روش‌ها هستند که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. خیلی از معامله‌گران معمولا از سفارش‌های لیمیت و مارکت برای معامله استفاده می‌کنند. در کنار آن‌ها نیز برای تعیین حد سود و ضرر به‌سراغ سفارش‌های استاپ می‌روند. با وجود این، باید بدانید که گزینه‌های متنوع دیگری نیز برای سفارش‌گذاری در صرافی‌های مختلف وجود دارند. البته کمتر پیش می‌آید که یک صرافی تمام روش‌های ثبت سفارش را پشتیبانی کند. در این جا ۱۲ مورد از روش‌های مختلف خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی‌ها را بررسی می‌کنیم.

۱. سفارش محدود (Limit Order)

اولین روش در بین انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال، سفارش محدود یا لیمیت است. در این روش معامله‌گر باید پس از تعیین تعداد ارز دیجیتال مد نظر برای خرید یا فروش، قیمت مد نظر برای اجرای سفارش را نیز تعیین کند. پس از ثبت سفارش، Order خرید یا فروش شما به دفترچه سفارش (Order Book) صرافی اضافه می‌شود.

بلافاصله بعد از رسیدن قیمت رمزارز به مقدار تعیین شده از سوی معامله‌گر، سفارش اجرا می‌شود. البته اگر سفارش متناظر آن در دفترچه سفارش صرافی وجود داشته باشد. بسته به حجم سفارش ممکن است که اجرای آن به‌صورت یکجا یا در چند مرحله صورت بگیرد.

۲. سفارش بازار (Market Order)

سفارش بازار یا مارکت، ساده‌ترین روش در بین انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال است. این Order را بعضا با نام سفارش لحظه‌ای نیز می‌شناسند. معامله‌گر در این روش فقط تعداد ارز دیجیتال برای خرید یا فروش را تعیین می‌کند. قیمت ثبت سفارش بر اساس بهترین سفارش لحظه‌ای متناظر در دفترچه سفارش صرافی به‌صورت خودکار مشخص می‌شود. به‌این ترتیب بالاترین قیمت برای فروش و پایین‌ترین قیمت برای خرید در اجرای سفارش مارکت توسط صرافی انتخاب می‌شوند.

در بسیاری از مواقع، سفارش بازار در لحظه انجام می‌شود. البته باید توجه داشته باشید که همیشه همه سفارش شما با یک قیمت انجام نمی‌شود. حجم سفارش و میزان نقدینگی موجود در صرافی در این زمینه تعیین‌کننده است. این امکان وجود دارد که به دلیل نوسان شدید قیمت، بخشی از سفارش تریدر در صرافی لغو شود. در استفاده از سفارش مارکت به‌خصوص در صرافی‌های و جفت ارزهای معاملاتی که حجم معاملات آن‌ها پایین است، احتیاط کنید. بعضا نوسانات شدید قیمت باعث متضرر شدن شما می‌شود.

۳. سفارش استاپ (Stop Order)

در ادامه معرفی انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال، نوبت به سفارش توقف یا استاپ می‌رسد. در این حالت شما از یک قیمت مبنا برای ثبت سفارش در دفترچه سفارش صرافی استفاده می‌کنید. به این ترتیب تا زمانی که قیمت ارز دیجیتال به عدد مبنای مد نظر شما نرسد، سفارش در دفترچه سفارش صرافی ثبت نمی‌شود.. دو نوع سفارش استاپ وجود دارند که عبارت‌اند از:

سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit Order)

بد نیست که از یک مثال استفاده کنیم. قیمت فعلی بیت کوین در زمان نگارش این مقاله حدود ۳۰ هزار دلار است. تحلیل شما نشان می‌دهد که در محدود ۳۰۵۰۰ دلار، یک مقاومت جدی برای قیمت بیت کوین وجود دارد. حال اگر بیت کوین موفق شود این مقاومت را بشکند، رالی صعودی را در پیش خواهد گرفت.

در این شرایط انتخاب سفارش استاپ لیمیت بهترین گزینه است. قیمت استاپ را برابر ۳۰۵۰۰ دلار در نظر می‌گیرید. پس از آن شرایط مشابه سفارش لیمیت است و باید قیمت خرید و تعداد بیت کوین مد نظر را مشخص کنید. به‌محض اینکه قیمت بیت کوین به ۳۰۵۰۰ دلار برسد و از آن عبور کند، سفارش شما در صرافی ثبت می‌شود.

سفارش استاپ مارکت (Stop Market Order)

همچنان مثال فوق را دنبال کنید. این بار هنگام ثبت سفارش قیمت استاپ (Stop Price) را روی ۳۰۵۰۰ دلار تنظیم می‌کنید. اما به‌جای سفارش لیمیت، به‌سراع مارکت می‌روید. در این حالت هم بلافاصله پس از عبور قیمت بیت کوین از مرز ۳۰۵۰۰ دلار، سفارش خرید شما در بازار با قیمت لحظه‌ای اجرا می‌شود.

بنابراین این نوع سفارش تا حدودی شبیه سفارش بازار است. پیشنهاد می‌کنیم که تنها در صورتی که به تحلیل خود اعتماد کامل دارید، از این سفارش استفاده کنید؛ چرا که در صورت پولبک زدن نمودار به مقاومت شکسته شده، شما متضرر خواهید شد؛ چرا که در لحظه سفارش‌تان اجرا شده؛ اما قیمت خیلی زود کاهشی شده است.

۴. سفارش حد ضرر (Stop Loss Order)

سفارش حد ضرر یا استاپ لاس یکی از کاربردی‌ترین انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال است. به کمک این سفارش هنگام خرید ارز دیجیتال می‌توانید حد ضرر خود را تعیین کنید. به‌عبارت دیگر علاوه بر تعداد ارز دیجیتال، قیمت استاپ و قیمت حد ضرر را جداگانه وارد کنید. به محض رسیدن قیمت ارز دیجیتال به قیمت استاپ، سفارش ثبت شده به‌اجرا در می‌آید.

همزمان با اجرای سفارش، یک سفارش فروش نیز در دفترچه سفارش با قیمت حد ضرر تعیین می‌شود. به‌این ترتیب در صورت افت قیمت و فعال شدن حد ضرر، صرافی به‌صورت خودکار سفارش فروش را اجرا می‌کند تا متحمل ضرر بیشتر نشوید. برای مدیریت سرمایه و ریسک در بازارهای مالی استفاده از این سفارش بسیار گره‌گشا است.

۵. سفارش حد سود (Take Profit Order)

سفارش حد سود یا تیک پرافیت نیز انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال است. به کمک این سفارش هنگامخرید ارز دیجیتال می‌توانید حد سود خود را تعیین کنید. این سفارش به دو صورت حد سود مارکت یا لیمیت اجرا می‌شود. در سفارش حد سود مارکت، شما علاوه بر تعداد ارز دیجیتال، قیمت هدف خود را نیز مشخص می‌کنید. سپس صرافی یک سفارش با قیمت لحظه‌ای در بازار اجرا می‌کند. بلافاصله پس از رسیدن به قیمت هدف نیز سفارش فروش ثبت شده را به‌صورت خودکار انجام می‌دهد.

در سفارش حد سود لیمیت نیز معامله‌گر تعداد و قیمت خرید ارز دیجیتال را وارد می‌کند. سپس قیمت هدف را بر اساس حد سود  تعیین می‌کند. به محض رسیدن به قیمت لیمیت، سفارش اجرا می‌گردد. همزمان با اجرای سفارش، یک سفارش فروش نیز در دفترچه سفارش با قیمت حد سود ثبت می‌شود. به‌این ترتیب در صورت رشد قیمت و فعال شدن حد سود، صرافی به‌صورت خودکار سفارش فروش را اجرا می‌کند

۶. سفارش ترکیبی یا براکت (Bracket Order)

یکی از پیشرفته‌ترین روش‌ها در بین انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال، سفارس ترکیبی یا براکت است. این سفارش تنها در تعداد معدودی صرافی ارائه می‌شود. این روش، حاصل ترکیب تمام سفارش‌هایی است که تا اینجا ذکر کردیم. برای ثبت این سفارش ابتدا تعداد ارز دیجیتال را وارد می‌کنید.

سپس برای قیمت خرید باید از یکی از دو روش سفارش لیمیت یا مارکت استفاده کنید. همزمان می‌توانید قیمت حد سود و حد ضرر خود را نیز تعیین کنید. به این ترتیب پس از اجرایی شدن خرید، همزمان دو سفارش فروش با قیمت حد ضرر و حد سود ثبت می‌شود. با فعال شدن هریک از قیمت‌های حد سود و حد ضرر سفارش فروش به‌صورت خودکار از سوی صرافی اجرایی می‌شود.

۷. سفارش مقیاس شده (Scaled Order)

سفارش مقیاس شده نیز جزء روش‌هایی است که چندان در صرافی‌ها مشاهده نمی‌کنید. این روش برای خرید و فروش پلکانی در بازار ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود. سفارش‌گذاری پلکانی به شما در کم کردن میانگین قیمت معامله کمک می‌کند. همچنین می‌توانید حد سود یا ضرر معاملات خود را با این روش به‌صورت پلکانی تعیین کنید تا در چند مرحله دارایی را به‌فروش برسانید.

خیلی از نهنگ‌ها و معامله‌گران بزرگ در بازار از این روش برای سفارش‌گذاری استفاده می‌کنند.؛ چرا که باعث می‌شود که یک سفارش با حجم زیاد در دفترچه سفارش صرافی ثبت نشود. مشاهده یک سفارش با حجم زیاد در دفترچه سفارش صرافی، خیلی نگران‌کننده است. با استفاده سفارش مقیاس‌بندی شده می‌توانید چندین سفارش لیمیت را همزمان در صرافی ثبت کنید و استراتژی مارتینگل را در معاملات خود پی بگیرید.

۸. سفارش تریگر (Trigger Order)

تریگر پرایس یا قیمت ماشه مفهوم مهمی است که یکی از انواع سفارش در ارز دیجیتال را تشکیل می‌دهد. این سفارش تقریبا مشابه استاپ است و بیشتر برای معاملات فیوچرز از نوع شورت (Short) کاربرد دارد. بر این اساس شما برای ثبت سفارش باید ابتدا قیمت تریگر را تعیین کنید و پس از آن سفارش لیمیت خود را ثبت کنید. به این ترتیب با فعال شدن قیمت تریگر، صرافی به صورت خودکار سفارش لیمیت شما را اجرا می‌کند.

۹. سفارش تریلینگ استاپ (Trailing Stop)

با استفاده از سفارش تریلینگ استاپ می‌توانید حد ضرر سفارش خود را به صورت شناور تعریف کنید. به عبارت دیگر حد ضرر معامله به صورت درصدی از قیمت ارز دیجیتال تعیین می‌شود. در این حالت با افزایش قیمت ارز دیجیتال، حد ضرر نیز به قیمت بالاتری تغییر وضعیت می‌دهد. در نهایت حتی اگر قیمت ارز دیجیتال روند نزولی به خود بگیرد و حد ضرر فعال شود، شما با سود از معامله خارج می‌شوید.

۱۰. سفارش Post Only

Post Only یکی از انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال است که کمتر استفاده می‌شود. همان‌طور که می‌دانید در یک صرافی به‌سفارش‌گذار و سفارش بردار به‌ترتیب عنوان میکر و تیکر داده می‌شود. در بسیاری از صرافی‌ها کارمزد معاملات تیکر در مقایسه با میکر بالاتر است. به‌این دلیل که میکر، نقدینگی بازار را افزایش داده و تیکر آن را کم می‌کند. سفارش Post Only به شما کمک می‌کند که از پرداخت کارمزد اضافی برای معاملات خود جلوگیری کنید.

فرض کنید که در حال حاضر قیمت بیت کوین ۳۰۰۰۵ دلار است و شما یک سفارش لیمیت روی ۳۰۰۰۰ دلار ثبت می‌کنید. در ادامه بخشی از سفارش شما اجرا می‌شود و قیمت کاهش می‌یابد تا به ۲۹۹۹۵ دلار می‌رسد. اگر سفارش شما به حالت عادی ثبت شده باشد، با کاهش قیمت از میکر به تیکر تبدیل می‌شوید و کارمزد معامله برای شما افزایش می‌یابد. اما اگر سفارش Post Only ثبت کنید، پس از اجرایی شدن بخشی از معامله، مابقی سفارش با کاهش قیمت لغو می‌گردد.

۱۱. سفارش OCO

OCO مخفف عبارت One Cancels the Other است. این سفارش از ترکیب دو سفارش لیمیت و استاپ لیمیت به صورت همزمان به‌دست می‌آید. به این صورت که معامله‌گر هنگام ثبت سفارش، همزمان دو سفارش لیمیت و استاپ لیمیت را ثبت می‌کند. هر کدام از این دو سفارش که زودتر فعال شوند، اجرا شده و دیگری به‌صورت خودکار لغو می‌شود.

دستورالعمل اجبار زمانی چیست؟ Time in Force

تا اینجا انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال را بررسی کردیم. قبل از پایان مقاله بد نیست که یک موضوع مهم را نیز بررسی کنیم. در برخی از صرافی‌ها با دستورالعملی اجبار زمانی یا Time in Force روبه‌رو می‌شوید. باید توجه داشته باشید که سفارش‌های لیمیت تا زمان اجرایی شدن در دفترچه سفارشات صرافی باقی می‌مانند. ممکن است پس از مدتی شما فراموش کنید که یک سفارش لیمیت را در صرافی ثبت کرده‌اید.

به‌همین دلیل مثلا قصد برداشت ارز دیجیتال از صرافی را می‌کنید؛ اما با پیغام خطا مواجه می‌شوید. دلیل این خطا آن است که به اندازه سفارش ثبت شده، موجودی حساب شما فریز شده و قابل استفاده نیست. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید محدودیت زمانی برای اجرای سفارش‌های لیمیت خود وضع کنید. به‌این صورت که باید از دستورالعمل TiF استفاده کنید. گزینه‌های مختلفی در این زمینه وجود دارند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • Fill or Kill: اگر سفارش به‌صورت کامل اجرا نشود، صرافی آن را لغو می‌کند.
  • Immediate or Cancel: اگر سفارش ثبت شده فورا اجرا نشود، صرافی آن را لغو می‌کند.
  • Day Order: اگر سفارش ثبت شده تا پایان روز معاملاتی جاری اجرا نشود، لغو می‌شود.
  • Till Time: با استفاده از این گزینه می‌توانید مدت زمان باقی ماندن سفارش در دفترچه سفارش را تعیین کنید.

کلام پایانی

در این مطلب انواع سفارش در صرافی ارز دیجیتال را بررسی کردیم. همان‌طور که مشاهده کردید، روش‌های مختلفی برای ثبت سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی‌ها وجود دارند. شاید شما در طول دوره معامله‌گری در بازار رمزارزها با خیلی از این روش‌ها سروکار نداشته باشید. استراتژی معاملاتی که انتخاب می‌کنید، در این زمینه نقش پررنگی دارد. مثلا کسی که قصد هولد ارز دیجیتال دارد، نهایتا از سفاش لیمیت یا مارکت استفاده می‌کند. این در حالی است که یک اسکالپر باید ترکیبی از روش‌های سفارش‌گذاری را برای بالا بردن سرعت انجام معاملات خود استفاده کند. شما از کدام روش برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنید؟ نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با ما در آرسونیکس در میان بگذارید.

 

اشتراک در
اطلاع از
guest
آرسونیکس از ایمیل شما استفاده تجاری نمی‌کند.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها